Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Het S.O.G.- Syndroom

De vermoeidheid is toegeslagen.. het mooie weer is begonnen, de terrasjes stromen vol, de lente kriebels zijn volop aanwezig en het leren lukt niet meer! Na bijna een jaar verder te zijn met mijn HBO-V opleiding is de motivatie ver te zoeken.. Of nou, de motivatie is wel een beetje aanwezig, maar echt dat laatste zetje dat er voor zorgt dat ik achter mijn laptop ga zitten en reflectie verslagen, stagewerkplannen, kwaliteitsonderzoeken en weet ik het wat nog meer ga schrijven is er momenteel even niet!

En wat zit ik dan te balen als ik na een dag heerlijk op het strand te hebben gelegen weer besef, dat er nog geen letter op papier staat! Ik denk dat deze (over het algemeen wel bij vele bekend) school-vermoeidheid in sterk verband staat met de opkomende zomer, en het biertje wat ineens veel beter smaakt met de zon op je koppie. Mijn psychiatrie denkgedrag is druk aan het fantaseren over de mooie labels die ik hier aan kan plakken. Is het een ontwijkende persoonlijkheid van AS 2, die ervoor zorgt dat mijn studie geblokt wordt uit mijn brein? Of mogelijk een obsessief-compulsieve stoornis die er voor zorgt dat ik na dat 1e biertje er toch nog echt 1 moet bestellen, want anders zal de dag niet goed aflopen!

Maar nee.. geen van deze mooie DSM labels past bij mijn S.O.G (studie-ontwijkend-gedrag). Ik heb simpel weg een grote schop onder mijn kont nodig, die er voor zorgt dat ik weer aan de bak ga! Deze (hopelijk denkbeeldige) schop ga ik mijzelf geven door een slim plan te bedenken!
Een mooie terugkoppeling maken tussen mijn vrijetijdsbesteding en mijn schoolproces.. Hoe? Nou heel simpel. Ik ga een klinische les geven over de effecten van alcohol op het dagelijks leven, Wetenschappelijk onderzoek vinden over depressie en zonlicht en een reflectieverslag schrijven over motivatie in de praktijk!

HEERLIJK, ik kan er weer helemaal tegen aan! Zo, na dit zeer intensief geschreven stuk tekst is het tijd voor een stukje ontspanning! Want zonder ontspanning lukt het leren toch ook niet..
Dus mocht je nou ook last hebben van het S.O.G- syndroom? 1 tip, ga naar het strand en bedenk waar je persoonlijke interesses liggen, en maak een slimme terugkoppeling naar de praktijk! Zo wordt het studeren ineens een stuk leuker!

Fijne zonnige dagen toegewenst!