Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Gezocht: verhalen over het herstellen van een depressie

De DepressieVereniging nodigt mensen die een depressie hebben (gehad) uit om een verhaal te schrijven over hun herstel van de depressie. De inzendingen worden geplaatst op de website depressie.org en de mooiste inzending wordt beloond met een cadeaubon ter waarde van 100 euro.
De DepressieVereniging verzamelt ervaringen op het gebied van depressie en het herstellen van depressie en wil zo uitgroeien tot een kenniscentrum ervaringsdeskundigheid depressie. De DepressieVereniging is een onafhankelijk vereniging die geen enkele binding heeft met de farmaceutische industrie, een behandelingsmethode of instelling.