Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Woordenlijst psychiatrie

Deze tip is bedoeld voor studenten die stage gaan lopen in de psychiatrie of daar werkzaam in willen zijn. Zelf ben ik enkele jaren geleden begonnen met werken en leren bij een GGZ instelling in Castricum. Waar ik toen erg tegen aan liep was dat eeuwige vakjargon! Als beginnende GGZ-er begreep ik de eerste dagen/weken (eigenlijk wel maanden!) niks van alle rond vliegende termen die voor komen in de psychiatrie. Mijn hand werd 'lam' van alle woorden opschrijven waar ik nog nooit van gehoord had, zodat ik die thuis op kon zoeken! Om jullie deze 'hand-lamheid' te besparen hier een link voor een handige woordenlijst van A tot Z met psychiatrie termen en hun uitleg: Woordenlijst.

Je kunt het gebruiken als voorbereiding op je stage of als naslagwerk! Ik kan me goed voorstellen dat je in de praktijk woorden tegen zult komen die niet op de lijst te vinden zijn. Graag hoor ik deze dan (contact), zodat ik langzamerhand zelf een complete GGZ vakjargon lijst voor GGZ verpleegkundige kan maken, en deze op de site kan plaatsen.