Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Enquête over agressie naar hulpverleners in de psychiatrie

Wanneer een verpleegkundige op de eerste hulp verrot wordt gescholden door een patiënt, dan staat dit op de voorpagina van de Telegraaf. Wanneer een ambulance broeder wordt bedreigd door een emotioneel familielid die denkt dat zijn broertje doodbloedt, worden er kamervragen gesteld. Zo laten we toch niet omgaan met onze hulpverleners.... is dan de teneur.

Maarrrrr.... als een verpleegkundige op een psychiatrische afdeling een mes in haar rug krijgt gestoken, een vpk tot twee keer toe een neus breekt, een vpk wordt gegijzeld, een trap in zijn nek krijgt, een patiënt brand sticht waarbij de boel ontruimd moet worden en er gelukkig slechts enkele mensen last hebben van luchtwegen enzooooooooovooooorts, dan is het steevast een officier van justitie die aangeeft er niet echt brood in te zien... het is immers de psychiatrie. Da's normaal daaro.

Vul daarom de enquête in! We willen verpleegkundigen met klem verzoeken de enquête in te vullen. De mensen van de Vrijde Universiteit die deze enquête organiseren hebben goede ingangen om iets met de uitkomsten te kunnen doen.