Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Toneelgroep Miskend Talent

Miskend Talent brengt in december 2010 De Fenix en De EHBO voor het voetlicht in het het Polanentheater te Amsterdam.

Miskend Talent wil met haar optredens bruggen slaan tussen psychiatrie en samenleving. De cast is een mengeling van mensen van allerlei pluimage, met of zonder beperking. Zoals de traditie voorschrijft treedt de cliëntgestuurde toneelgroep op met een zelfgeschreven toneelstuk.

Dit jaar is gekozen voor twee eenakters. Beide spelen zich af rond de kerstdagen. Maar waar de een serieus en diepzinnig is, is de ander grappig en amusant. De Feniks handelt over een man die een waanzinnige aantrekkingskracht op andere mensen heeft. De EHBO gaat over verhalen die in de wachtkamer van de EHBO vertelt worden.