Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Ziek

Op 10 november a.s. verschijnt de nieuwe psychologische thriller van Martine Kamphuis: Ziek. De thriller heeft het psychiatrisch ziekenhuis als decor en in het verhaal spelen misstanden rondom separeerverpleging en communicatieproblemen tussen artsen en verpleegkundigen een rol.

Omschrijving Ziek: Joris is ontrouw, ontdekt zijn vrouw Rosa, die net als hij in het psychiatrisch ziekenhuis werkt. Ze verlaat hem om een nieuw leven op te bouwen, maar blijkt hem toch moeilijk los te kunnen laten. Wat Rosa niet weet is dat er met Joris zelf iets helemaal niet in orde is. Een van zijn gevaarlijkste patiënten heeft dat wel in de gaten en wil munt slaan uit de chaos in het leven van zijn psychiater. De man deinst er niet voor terug ook Rosa in zijn plannen te betrekken.

Martine Kamphuis is werkzaam als psychiater en gebruikt haar persoonlijke ervaringen om een realistisch beeld te schetsen van het leven in een psychiatrisch ziekenhuis. In 2006 debuteerde zij met de psychologische thriller Vrij, die evenals de eropvolgende boeken Ex en Kift, goed werd ontvangen.