Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Psychiatrie museum

Van 11 juni tot 27 augustus 2009 is de expositie MET MIJ ALLES GOED: van litteken naar taal, over zelfbeschadiging in de psychiatrie, in Het Dolhuys te zien. Zes kunstenaars tonen indringende kunstuitingen waarbij zij zich hebben laten inspireren door zelfbeschadigend gedrag.
Een indrukwekkend, leerzaam en veelzijdig museum voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychiatrie. Momenteel is bovenstaande tentoonstelling te zien in het Dolhuys. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen! Zie de website van het Dolhuys voor meer informatie en routebeschrijving.