Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Wenkbrauwen

Een psychotische jongen moest overal bij geholpen worden. Het wassen, het aankleden en het scheren met het scheerapparaat deed hij na verloop van tijd aardig zelfstandig, dus dacht ik op een gegeven moment wel even weg te kunnen. Toen ik terug kwam zat hij me vreemd verbaasd aan te kijken, ik zag wel wat aan hem, maar ik wist niet wat. We dronken samen in de separeer koffie, ik keek hem weer aan en verslikte me toen bijna in de koffie: hij had in mijn afwezigheid zijn wenkbrauwen af geschoren en dat gaf hem dat verbaasde gezicht.