Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Terminale zorg

De inzending 'Stervensbegeleiding voor de psychiatrische patiënt' is genomineerd voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs. Binnen Symfora in Amersfoort wordt sinds kort stervensbegeleiding voor de psychiatrische patiënt vormgegeven. Een tweetal kamers zijn hiervoor beschikbaar. Deze worden sfeervol ingericht, er is een Laatste Wensenboekje en vrijwilligers worden ingezet voor extra zorg en aandacht. Na het overlijden is er een gedachtenismoment en er wordt ook een gedachtenisplaats ingericht in de natuur.
Op 20 mei zal de prijsuitreiking zijn, bij de Anna Reynvaanlezing in de Stadsschouwburg in Amsterdam. In de ochtend presenteren de genomineerden hun project. Wil je erheen? Mail naar annareynvaan@amc.nl of bel 020-5668585 (congresorganisatie)