Verpleegkunde & Psychiatrie richt zich op de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige in de GGz. Verpleging en begeleiding van cliënten komen aan bod, de ervaring van de cliënten zelf, de rol van familie en vrienden, en de positie van verpleegkundigen in een multidisciplinair team. Verpleegkunde en Psychiatrie is er voor verpleegkundigen die willen werken vanuit de herstelvisie en die de gezonde kant van de kant van de cliënt willen versterken. Wetenschappelijke kennis komt hierbij van pas, maar de ervaring van alle betrokkenen staat voorop.

Zelfspot

Soms willen de pillen niet gemakkelijk door de keel. Het lijkt dan te helpen om tijdens het slikken even je hoofd achterover te kiepen. Een vroegere cliënt heeft dit truckje zo doorontwikkeld dat hij altijd een sprongetje maakte bij het doorslikken. Ik kan me herinneren dat ik dat een indrukwekkend moment vond – deze man was n.l. meer dan twee meter lang. Wanneer ik hem zijn pillen gaf dan lette ik er op dat hij niet te dicht in de deuropening stond. Toen hij weer eens opgenomen was kwam ik hem tegen. Ik was zijn naam vergeten en zei: “Ik ken u van jaren geleden.” Hij antwoordde: “Ja, ik ken u ook. Ik ben die man met dat wereldberoemde hupje!”